Vánočkové variace

Videokurz Vánočkové variace je určený pro zkušené pekaře, nejlépe pro ty, kteří prošli základních videokurzem o těstě pro jemné pečivo - O Vánočce kváskové a z droždí. Vánočkové variace rozšiřují základní znalosti o náročná velmi těžká těsta jako jsou štola nebo vánočka celozrnná.



Obsah Kurzu:

Příprava těsta - Rozdíl mezi mícháním těsta ručním a v robotu - Specifika těžkých těst - Význam surovin v těžkém těstu - Práce s těstem - Specifika odpočívání těžkých těst - Formování - Správné kynutí - Mašlování a zdobení - Pečení, vše ukázáno na štole a celozrnné vánočce s ořechy



Štola

Štola - výpočet váhy surovin


Štola je svátek, Vánoce. Osobní pečivo, které si namícháte na míru. Kreativita, zábava pro děti. Celozrnná vánočka s ořechy je mistrovské dílo, ze kterého budete mít velkou radost.


Přemýšleli jsme, jestli jít cestou francouzského briosche nebo německé štoly. Obojí pečivo je dobré, sváteční, výjimečné. Štola nakonec vyhrála, protože je variabilnější a dá se upéct na míru chutím rodiny. Štola je plněný pekařský výrobek specifický vysokým obsahem tuku. Její formování i zdobení má dlouholetou tradici. Ve videu se seznámíte s výrobkem pečeným ze základních surovin, pochopíte, proč se která surovina jak v těstu chová a k čemu je co dobré anebo špatné. Naučíte se štolu správně formovat i zdobit. Podobně také celozrnnou vánočku.


Materiál pro Vánočkové variace jsme stejně jako materiál pro základní vánočkový kurz (O Vánočce kváskové a z droždí) natáčeli v Novém Městě na Moravě, u manželů Kaláškových, ve Vila NMNM

Tuto lokalitu jsme zvolily nejen kvůli krásnému prostředí, ale především kvůli kachlovým kamnům, ve kterých jsme si přály upéct. Nově repasované kachláky v moderní kuchyni s elektrickou troubou nám umožnily péct mnoho výrobků současně najednou v reálném natáčecím čase. 


Ve Vánočkových variacích dostanete mnoho nevšedních tipů na kreativní pečení. Věnujeme se posypům, zajímavým ingrediencím, které těsto udělají více "sexy". Kolik čeho přidat, aby to nebylo ani málo, ani moc. Jak to naformovat do reprezentativního tvaru a jak to všechno upéct, aby to nebylo ani spálené, ani vysušené. Ve videokurzu Vánočkové variace neopakujeme informace ze základního kurzu O Vánočce kváskové a z droždí. Základní znalosti kurz Vánočkové variace rozšiřuje.


 


Bonusové materiály

<strong>Zpracování těžkých těst</strong>
Zpracování těžkých těst
<strong>Zpracování těžkých těst</strong><br>Kontrolní test
Zpracování těžkých těst
Kontrolní test

Celozrnná vánočka

Celozrnná vánočka - výpočet váhy surovin




Zaregistrujte se k odběru newsletteru!

Tato webová stránka používá cookies

Můžeme pracovat s cookies, abychom věděli, jak to na našem webu žije? Více zde