Blog online pekárny Bartošovice
31.10.2022
Pečení chleba ve venkovní peci
Tentokrát jsme s Helenou vyrazily za kamarády na česko-německé pohraničí. Kamarádi bydlí na polosamotě a jejich domácnost je v mnoha ohledech soběstačná, i když zvládají každý své civilní povolání.
11.09.2022
Hrušky a badyán
Po švestkách dozrály hrušky. Velká část úrody půjde do sudu, velká část na sušení a velkou část zpracuji hned. Jsou to moje sladké chvíle s královským badyánem.
28.08.2022
Koloběh ročních období a kynutí
Pomalu končí léto a zrovna, když jsem si uvědomila, že švestky letos sbíráme o celý měsíc dříve než jiné roky, přišla Hela se zprávou, že jí překynul chleba.
11.06.2022
Když kynuté a plněné nejsou ty nejlepší!
Chci se s vámi podělit o rodinný recept na tvarohové knedlíky s jahodami. Tohle jídlo miluju. Je jednoduše geniální v mnoha ohledech. Absolutně výživné a zdravé (přitom žádné tuny mouky), velmi chutné a zároveň snadné na přípravu.
30.05.2022
Promítání filmu v Zauhlovačce
Když Helena mluvila o Zauhlovačce, myslela jsem si, že je to něco, kde se vyrábělo uhlí.
Tak je to jinak.
17.05.2022
Přechod Mallorcy - GR 221 očima pekaře – část 1.
Tisíciletá kulturní krajina, kde chleba upečeš v nejprudším svahu!
10.05.2022
Kvásková legenda
Jak se tvoří legenda?
Znáte legendární duet Roda Stewarta s Amy Belle z Royal Albert Hall – I don´t want to talk about it?
09.03.2022
Lepší než dort...
To vždycky říkal můj milovaný děda o tom nejjednodušším jídle, které znám.
07.02.2022